Tuesday, November 24, 2009

Monolog

Hanya kerana ego, kita tidak bertegur sapa. Apatah lagi hendak menanya khabar. Tapi sebenarnya adakah kamu semua tahu apa sebenarnya definisi ego? Ego terlalu banyak maknanya. Sampai kekadang aku pun tak memahami apa maksudnya.

Kan aman jika ego tiada dalam sifat manusia. Saling tegur menegur, bertegur sapa. Sombong pun lagi teruk. Buat apa perlu sombong? Sombong tak bawak kubur la. Orang tanya kita jawab. Buat apa nak berlagak?

Tutup telinga, tutup mata. Jangan layan budak budak yang begitu. Lebih lebih lagi perempuan. Apa dia fikir kita tegur hanya untuk mengorat? Bodoh. Tagline mereka masih sama di kalangan perempuang 'lelaki itu semuanya sama!'. Dari segi fizikal memanglah sama. Kalau lain, astaga. Dari segi perangai yang kita kaji, lelaki tak sama. Lelaki berbeza.

6 comments:

Anonymous said...

i read this "Tak perlu ada ego pon takpa
tapi nmpk sangat lah kelemahan kau bukan lelaki." but

"Kan aman jika ego tiada dalam sifat manusia. Saling tegur menegur, bertegur sapa"

i tk fahamm laa .

p;s im nani :)

Anonymous said...

ahhahahaha jgn bace la kalo tak paham

nadiah said...

kiranya kalo ada lelaki tegur dekat pmpoan 2 kite kene cakap la,itu ke maksOd awak?

nashensem said...

ini buat perempuan yang sombong,berlagak. Bukan kesemuanya

mia harman said...

abis kalo lelaki tu buat bunyi tikus mondok cmne nk tgur balik

nashensem said...

yeke ? tu lelaki tak gentle la tu. Kalau dia dok kat sebelah terus tanya. Tapi pompuan tu tak jawab. Sombong jgak